Thursday, November 18, 2010

Det är utanför tullarna det händer

Enligt DN så står Stockholm stilla, iallafall innerstaden. Det är i ytterkanten, där hyresrätten finns som det finns möjlighet för spännande tillväxt.

Och enligt Stadsdelsnämnden som är Skarpnäck en av de mest tillväxtfrämjande stadsdelarna. Vi protesterar sällan och ser med glädje fram mot utbyggnad. En av orsakerna tror jag är att vi har stora grönytor i vårt närområde. Så där det byggs så hotas inte vårt fritidsutrymme. De flesta av våra centrum är gamla, vi har sett hur affärerna börjar slå igen och det är svårt att hyra ut affärslokaler. När vårt område byggdes bodde många fler i varje lägenhet och vi handla i närmaste affären för vi hade inte råd att ha bil och för den delen så fanns inte dessa gigantiska köpstäder som Sickla och Kungens kurva. Stängda äffärer är tråkigt och gör en ledsen.En lsäning är öka kundunderlaget = bygg mer.

Och byggs gör det ju. Hela vägen mot Sockenvägen till Bagarmossen  är på väg att bli helt förändrad. Kärrtorp växer ihop med Bagarmossen och Enskededalen. Det byggs högre än våra trevåningshus. "Skyskrapor" har vi kanske inte men några högre hus.


Undrar när Skarpnäcksskrapan kommer, och var....häftig utsikt utlovas.

No comments:

Post a Comment