Monday, September 19, 2011

Det kan ju verka som det är tyst å lungt, verklienheten ser dock annourlunda ut....

Så tiden räcker liksom inte till.

Ingenting gör sig av sig själv, så media rullar på och vi stöter på dem och andra. T ex har följande uttalande tagits i helgen:


Sälj inte våra hem! Privatisera inte allmännyttan!

2011-09-18 14:05 Vi protesterar mot utförsäljningen av allmännyttiga hyresrätter i stockholmsregionen.
Tiotusentals allmännyttiga lägenheter har sålts av till bostadsrättsföreningar och privatiserats under de senaste åren. Nu får det vara nog!
Låt hyresgästerna själva få bestämma och ha inflytande över sitt val av boendeform. Respektera hyresgästernas beslut i till exempel Bredäng och Kärrtorp – att få bo kvar som hyresgäst i allmännyttigt bostadsföretag.
I bostadsbristens Stockholm behöver allmännyttan utvecklas – inte avvecklas!

Uttalande taget av Föreningsstyrelserna i Hyresgästföreningen region Stockholm

Hyresgästföreningen region Stockholm


Detta är i hög grad en Stockholms fråga, både privatisering och utförsäljning.

Stockholms stad med sitt bolag Bilda bostad, har senaste veckan varit ute och delat ut i alla allmännyttiga bostäder iallafall i södra förorter, som inte är ombildade. Kallelser till säljmöten, annonser i tidningen - passar kanske bra att ha oss som avskräckande exempel. Köper du inte lille vän och sätter dig i skuld, så säljer vi dig till en privat värd.

Idagsläget så förutom ägarformen så är allmännyttan unik på ETT sätt framför allt (förutom att det är stockholmarna som äger allmännyttan) och det är att boinflytande är inskrivet i lagen. Men just nu har vi en borgerlig majoritet som helt bortser från den överordnade delen av lagen, och kör med affärsmässighet till absurdum. Att Stockholms bolag drivs efter affärsmässiga principer är inget nytt, det har de gjort sen krisen 1991. Undrar om stadhuspolitikerna kan vakna och komma till verklighet. Om de ska fortsätta att spela spel om våra liv som gamla spel som Nya Finans, Monopol och polis och Tjuv, så kan de väl uppgradera sig till The Sims. Gäller att hålla oss glada med. Fast det är klart om vi medborgare håller oss sysselsatta med alla möjliga och omöjliga val. Och oroar sig för räntor och hur sjutton man påverkar en bank. De som gör som de vill och när de kör för vidlyftigt så skriker de HJÄLP till regeringen. Som kommer springande. För det vore en samhällskatastrof av många lurade svenskar då, och särskilt stockholmare.

No comments:

Post a Comment