Saturday, December 5, 2009

Bygg framtiden

...heter Hyresgästföreningens kampanj som går på TV just nu.


Om man ser på statistik på inflyttningar till Stockholm och ungdomar påväg ut ut från hemmet så är prognosen rätt så katastrofal för unga och andra som vill flytta eller byta bostad och då särskilt en hyresrätt. Hade det funnits en större tillgång på hyresrätter som inte var så extremt dyra som de nybyggda så skulle vi nog slippa se en hel del av dessa "krig" vi ser när allmännyttan reas ut. Så att det byggs skulle alla tjäna på.

Inte trodde undertecknad att när jag flyttade hemifrån i det som då upplevdes som en bostadskris för 25 år sen, att det var inget mot hur det är nu eller kommer bli närmaste åren då 90-talet babyboomare önskar starta sitt vuxenliv.

Till Hyresgästföreningens kampanj tillhör en ny hemsida som har adressen www.byggframtiden.se

Bostadspolitik är högaktuellt. Och kanske hetare än på längre. Flera frågor måste lösas framförallt kanske i storstäderna.

Stora bestånd av byggboomen som var på 40- och 50-talet behöver renoveras. Dåligt underhåll, radon, fönster och puts som gjort sitt. Miljonprogramsbostäderna som byggdes snabbt, rationellt och billigt men en sämre kvalitet lider till stora delar stora brister på underhåll. Och sen kommer bostadsbristen. Och de upptrissade priserna på bostadsmarknaden. Så utmaningarna är stora för oss alla att fundera över framöver.

P

No comments:

Post a Comment