Thursday, March 18, 2010

Lite smått och gott

Info från LH ARkö
Vi är på väg att få elektroniska nycklar till våra Miljöstugor. Det är för många nycklar i omlopp tycker Svenska Bostäder.

Samrådsmöte
I maj planerar LH Arkö att bjuda in Svenska Bostäder till ett samrådsmöte, för uppföljning av tidigare möten och med sikte mot framtiden.

Region Sydost årsmöte
Alla som är medlemmar i hyresgästföreningen är välkomna på vår regions – Stockholm Sydost – årsmöte på lördag i Rågsveds folkets hus.

Träfflokalen
Uppfräschning var LH Arkövägen, som alla boende kan hyra för 50 kr gjordes förra året. Nu är nytt kylskåp på gång. (Äntligen!) Och lite planer på att göra den ännu mer trevlig. Lite planer att kanske sätta in en hylla, och ha lite leksaker. Lokalen används till ofta till barnkalas.Pianot är troligtvis på väg ut. Då det inte spelas på utan klinkas och klankas mest på till grannarnas förtret. Men även andra kalas. Så hur gör vi den ännu trevligare. Utgångsläget är ju inte det bästa för lokalen är där den är och ser u som den gör. Men vem vet, mirakel har inträffat. Har du idéer? Bloggen tar tacksamt emot förslag.

Du når LH Arkös styrelse och bokning av lokalen på mobilnummer 076-784 57 50. Styrelsen är en hårt arbetande om önskar helst att du försöker boka under tisdagar då lokalen är öppen för alla och styrelsen har jour på tisdagar och där du (som är boende under LH Arkös upptagningsområde) har möjlighet att utnyttja lokalen som en servicestation kl18.00-19.30 och där kan vi som hyresgäst kopiera till husbehov (svart-vitt), använda datorn samt leta uppgifter på nätet.

Storstädning av trappor och fönster
Nätverket för Understen var i januari och träffade vår förvaltare på Svenska Bostäder, Åsa Thelander och bovärd Tommy Dahlström, med flera. Fönstermålning/renovering var en av frågorna och där uppfattade vi det som det skulle dröja lite innan vi fick svar. Installationen av nya fönster i höghusen på Lågkärrsvägen. Sen skulle flera fastigheter inspekteras och behov uppskattats. I Mina öron lät det som det skulle ta lång tid. Så FELANMÄL!

När det gäller storstädning av trappor som knappt någon kommer ihåg längre att det var något som faktiskt gjordes årligen. Så har Svenska Bostäder gått ut med ett anbudsförfarande till den entreprenör de redan har. Som dock inte har svarat. Så nu är de ute och jagar en entreprenör för storstädning. Samt till ett betydligt större område än vårt. Det är tydligen fler som det behovet som vi upplever som rätt stort. Vi förstår att denna tid med all slask vi kan se fram emot de närmsta veckorna och kanske rentav hot om översvämning i vissa delar av vår fastighet. Men får man drömma om en vårstädning i samband med att det knoppas ute?

Skräp och snö
Parkering har blivit ett ökat problem i våra områden. Visst, det har varit en rörig och besvärlig vinter. Men man behöver inte göra det värre än vad det är. Som att parkera rakt utanför dörrar så att andra inte kan komma förbi med t ex en barnvagn eller rullator. Eller parkerat på gårdarna så plogbilar inte kommer fram.

Ett tips till de rökare som gärna går ut och röker utanför portarna. Vid en del portar har hyresgästerna varit fiffiga och gjort sina egna askoppar av en gammal burk. Andra ingångar ser tyvärr ut som en enda stor askopp. Inte kul att ta hem gäster nu när det börjar bli ljust.

Gå försiktigt kära grannar på isbanan som kallas gård, ta grus i de gröna sandlådorna och hjälp de som inte har lite lätt att gå som andra.

No comments:

Post a Comment