Tuesday, September 29, 2009

Hur ser direktivet ut från Stockholms stadshus till de allmännyttiga bolagen och hur påverkar det oss i Understen 1?

Kanske lite sent. Men eftersom många klagat på Svenska Bostäder de senaste åren. Och undertecknad upplevt att det är mycket lättare att på Svenska Bostäders sida få reda på hur man ombildar från hyresrätt till bostadsrätt på deras hemsida än få tag i vad som gäller för service.

Efter att ha läst direktivet så kan jag förstå att Svenska Bostäder mer känns som en försäljningsorganisation än hyresvärd. Det står i deras direktiv:

"Hanteringen av ombildningsärenden skall ges högsta prioritet i bostadsbolagen och moderbolaget har här ett viktigt ansvar att följa och stödja bostadsbolagens arbete."

"De föreningar som erbjuds förvärv har i normalfallet tre månader, med möjlighet till förlängning till sex månader, möjlighet att säga ja eller nej till ett förslag till köpeavtal, inkluderande ett pris."

Direktivet från Stockholms stad (2 sidor, pdf)

Insyn Stockholm kan du följa Svenska Bostäders styrelsemöten.  På mötet 2009-03-18 klubbades beslutet att erbjuda Understen 1 till försäljning för 166 miljoner. Så sex månader har strax passerat. Frågan är vad händer nu?

No comments:

Post a Comment