Monday, September 13, 2010

Aldrig har det varit fler unga som ska rösta för första gången

Expressen har haft utfrågning om vad partierna vill och redovisades i gårdagens tidning uppdelat på yngre, äldre och jobben.

I målgruppen de yngre, vilka är de som har svårast att över huvud taget ta sig in på bostadsmarknaden särskilt som ungdomsarbetslösheten är skyhög och de få tillgängliga bostäderna svindyra där det krävs ett välbetalt arbete.


Expressen frågar partierna:
Hur vill ni underlätta för ungdomar att hitta sin första bostad?

Vänsterpartiet: Bygg och behåll billiga hyresrätter. Ekonomiska styrmedel mot kommuner med bostadsbrist.

Socialdemokraterna: Vi vill göra det möjligt för unga att flytta hemifrån; nyproduktionen av hyresrätter ska fördubblas under nästa mandatperiod.

Miljöpartiet: Vi vill bygga 40 000 nya bostäder per år med prioritet för billiga hyresrätter och studentlägenheter. Vi vill sänka skatten på hyresrätter och studentbostäder.

Sverigedemokraterna: En restriktiv invandringspolitik skulle minska trycket på hyresmarknaden. Vi vill delvis återinföra statliga subventioner för byggande av nya hyresrätter.

Moderaterna: Genom det reformerade hyressättningssystemet och långsiktiga investeringsvillkor förbättrar vi
förutsättningarna för attbygga hyresrätter.

Centerpartiet: Genom det reformerade hyressättningssystemet och långsiktiga investeringsvillkor förbättrar vi förutsättningarna för attbygga hyresrätter.

Folkpartiet: Genom det reformerade hyressättningssystemet och långsiktiga investeringsvillkor förbättrar vi
förutsättningarna för attbygga hyresrätter.

Kristdemokraterna: Genom det reformerade hyressättningssystemet och långsiktiga investeringsvillkor förbättrar vi förutsättningarna för attbygga hyresrätter.

Feministiskt iniativ: Det gäller att bygga billiga hyreslägenheter med god standard.

Piratpartiet: Vi har inte någon bostadspolitik för unga, utan fokuserar på andra frågor som ”frivilliga” drogtester, olika former av övervakning samt kulturdelning.

Pdf med fler frågor hittar du här

No comments:

Post a Comment