Sunday, January 23, 2011

Dags att säga ifrån!

Onsdag den 26 januari ska nya direktiv tas i Stockholms Stadshus AB vad som gäller för våra bolag som vi äger gemensamt vi stockholmare. Många är vi som varit med om senaste årens ombildningar som efterlyst schyssta regler i samband med omvandling från allmännytta till bostadsrätter eller utförsäljning. Den politiska majoriteten i Stockholms stad är för att ge stockholmare som bor i allmännyttans bostäder att själva förvalta en del fastigheter.

Ombildningar av allmännyttans fastighetsbestånd sker över hela landet. Men hur det går till, priser och vilka regelverk en kommun ställer upp ser väldigt olika ut. Om man har följt en del ombildningar under senaste mandatperioden kan man se att det finns många erfarenheter där man genom en bättre styrning kan skapa en säker process oavsett man är för en ombildning eller inte.

Igår lördag kom en debattartikel från flera som har haft erfarenhet från rätt så konstiga förfaringssätt i samband med ombildningsförsök.

SvD Brännpunkt Stoppa fusket vid ombildningarna

Rädda Linjalen går på sin blogg ut med en kallelse till samling:

Samling till stöd för hyresrätten, och för ändring av reglementet för ombildningar, med avsikt att motverka fusk vid ombildningsprocesser och bevara blandade upplåtelseformer.
Tid: Onsdag 26 Januari Kl. 15.30  
Plats: Ragnar Östbergs Plan, utanför Stadshuset

Är du nyfiken på förslaget som ligger för beslut på onsdag, kan du ladda ner PDF:n från insyn Stockholm HÄR

No comments:

Post a Comment