Wednesday, January 12, 2011

God fortsättning på 2011!

Nu sätter bloggen igång igen. Bara för att det varit lite tyst här så betyder inte det att det inte händer saker.

Vi har fått våra trappor storstädade, gnuggade och polerade. Ett av nätverkets och LH Arkös käpphästar efter ombildningsprocessen. Nu är våra trappor de mest lättstade. Vitt är inte praktiskt.  Och åratal av misskötsel  har inte gjort att trapporna ser ut som nya, men bättre är det. Nu är det bara fönstren som det gäller. Jag hoppas att alla som upplever problem felamälan. Min är på gång efter vintern för då lär det inte finnas någon färg kvar på södersidan.

Fönsteröversyn görs i vårt område, på fönster på väg att bytas i några fastigheter inom LH Arkös område.

Snöröjningen är som de är, och förra årets sopelände har inte kunnats upprepats på grund av att vi inte har kvar sopnedkasten. Det har dock inte varit lätt för sophämtarna alltid, och tidvis har det varit stopp med som medfört sopberg vid sopbehållarna.

Vad händer på ombildningsfronten i Stockholm?

Ikväll är det seminarium på ABF

Ombildningarna
- sista slaget om hyresrätten i närförort?

Den borgerliga majoriteten kommer inom kort att fatta beslut om nya direktiv för ombildningarna i Stockholm. Som det ser ut nu kommer man att satsa på att driva på ombildningarna i ytterförort och samtidigt tillåta fler utförsäljningar i populära närfororter. Direktiven innehåller inga förslag för att undvika de vilda-västern-metoder som tidigare använts av ombildningskonsulter m fl.

Medverkande:
Camilla Salomonsson och Elin Gauffin ger en introduktion kring vad vi vet om stadshusmajoritetens planer vad gäller ombildningar för den kommande mandatperioden.

Johan Johansson m. fl. från Rädda Linjalen ger sin syn på aktuella läget vad gäller ombildning­arna. Vad händer nu, hur går det till och vad kan man göra för att se till att processerna går schysst till?

Terje Gunnarsson, ordförande för Hyresgästföreningen i Stockholm, berättar om fören­ingens initiativ till en förbättrad samordning mellan dem som vill fortsätta kämpa för hyresrätten.

Seminariet avslutas med en diskussion kring vad vi kan göra för att hjälpa varandra i kampen mot ombildningar, och trycka på för att de ombildningar som trots allt sker, blir rättssäkra. • Onsdag 12 januari, kl 18.00-ca 20.00, ABF-huset, Sveavägen 41
• Kontaktperson (för frågor): Camilla Salomonsson, tel. 070-6049030

No comments:

Post a Comment