Wednesday, January 26, 2011

På den soliga sidan av stan

Uje Brandelius (Sångare i Doktor Kosmos och arrangör av klubben Popvänstern. Jobbar till vardags som pressekreterare på Vänsterpartiet) skrev i söndags en debatt artikel i Aftonbladet om allas vårt favoritprogram Solsidan och vår skeva bostadsmarknad i Stockholm.

Nu känner jag till flera ur alliansen som även värnar om hyresrätten, liksom som rödgröna som driver på utförsäljningarna. I dagsläget är det endast vänsterpartiet som säger absolut nej till ombildning. Vi andra får driva opinionsbildning inom våra respektive partier.

Det var länge sen jag cyklade från i Kärrtorp till Solsidan. Det är ju inte särskilt långt ifall man tar vägen genom nackareservatet. Men sättet att leva känns milsvid. I Kärrtorp spelas det mer in program att om leva som ensamstående mamma, eller barnprogram.

Glöm inte att vara med och visa stadshuset i eftermiddag att vi medborgare i staden önskar tydligare direktiv och schyssta villkor i samband med hyresrättsombildningar. Det vore väl det minsta man kan begära? Inför andra vågen av ombildningkarusell som nu hotar lugnet i våra stadsdelar utan för själva stadskärnan.

Och bygg bostäder!

No comments:

Post a Comment