Tuesday, March 29, 2011

Jag är alldeles matt av diskussionen igår.

Det kändes som en diskussion mellan äpplen och päron. Intressant, men väckte tyvärr mer frågor än besvarades. Och slutsaten blir nog samma som Lars Epstein i DN med det otroligt mörka svaret JA. Om det inte sker en resning.

Är inneboendesystemet på väg tillbaks i Stockholm?

Bostadpolitik handlar om social ingenjörskonst, men även starka personliga värden om något som är blad det viktigaste vi gör och har i livet. Vårt hem. Trygghet, sociala mönster, starkare än jobb. Vi identifierar oss starkt med vad vi bor, hur vi bor etc. Att förändra ett boende som inte är självvalt är förknippat med stark stress.

Att sätta sig in i bostadspolitik är inte enkel. Det är många inblandade. Det är poltik och marknad, samt oss kunder i heliga och oheliga allianser.

Läs gärna Håkan Forsells bidrag till ”Egendom är en lök: avskalat privat hyreshusägande i Stockholms innerstad 1945-2000” (pdf) bidrag till antologin ”Stockholm blir välfärdsstad

Finns annat intressant att läsa på Håkans blogg med

Håkan Forsells arbetsbok

Håkan Forsell har ett forskningslektorat i Historia, och är föreståndare för Centrum för Urbana och Regionala Studier vid Örebro universitet, men bor i Stockholm. Han är gästforskare vid Institute for Policy Studies (IPS) vid Johns Hopkinsuniversitetet i Baltimore och Center for Metropolitan Studies (CMS) i Berlin.

No comments:

Post a Comment