Monday, March 21, 2011

Rätt ska vara rätt

I kv Skottet, gick det till domstol som slutade med förlikning. Sen dess har ombildningen valsat runt i tidningar, bloggar och nya media som Newsmill.

Idag tog äntligen Stockholmshem beslutet, att det som de satt som krav innan den rättsliga prövningen gäller. Dvs att om det visade att resultat köpstämman inte stämde enligt det brf Skottet 2 hävdade, och som de sedan vid förlikning att det fanns felaktigheter så ska inte försäljning ske. Inte så konstigt. VD för Stockholmshem hade kommit till det beslutet, men när ärendet skulle upp i Stockholmshems styrelse så lyftes ärendet ut till ett extrainsatt styrelsemöte idag. Och idag har så till slut Stockholmshems styrelse tagit beslutet.


Jag gratulerar till att denna såpa äntligen är slut för de boende i kv Skottet, och hoppas underhåll kommer igång snabbt samt att såren i denna infekterade strid kan läkas.

Ett stort grattis till alla oss andra, som nu vet att det som beslutas innan gäller.

En viktig lärdom är att de oberoende granskarna inte granskar allt och inte är en garanti att allt går rätt till. Utan de är upp till alla under en ombildning att kritiskt granska köpstämmor (förutom reklamblad, ekonomiska berättelser och alla beslutsunderlag).

No comments:

Post a Comment