Thursday, August 18, 2011

"Förorternas goda krafter behöver uppmuntran"

Man skulle kunna tro att vi var släkt gått i Skärholmens gymnasium, älskar förorten och tycker att goda krafter ska uppmuntras.

Jan Jönsson (FP), ordförande i Skärholmens stadsdelsnämnd skriver inlägg på Brännpunkt i SvD.

Nu har jag flyttat från Skärholmens stadsdel (långt innan det blev stadsdelar och nämnder) och hamnade så småning om i Kärrtorp där jag bott i 14 år. När jag började i gymnasiet i Skärholmen så hade den oändligt mycket bättre rykte än Kärrtorp. Där hamnade man för att man hamnade ingenstans annars. Hade vänner som länge inte besökte mig för sina hemska minnen av Kärrtorp. Systembolaget fanns här till för ett par år sen vilket livade upp stadsdelen så att dottern vägrade passera över torget efter ett bar händelser. Och ungdomsgäng härjade.

Nu när man bott här ett tag så ser man ungdomsgängen kommer och går. Det minskade ett tag när skolan bara var F-5 skola, men ungdomarna har intagit sin by mer och mer sen skolan nu är en F-9 skola. Skolan har haft lite växtvärk och inte riktigt vetat av vad man ska göra med alla stora ungdomar med alla små 6-åringar. Så de har spritts till centrum. Videobutiken blev tillhållet men är sedan i somras stängd.

Nu har även en stor del av de som hängde på vår gård börjat gymnasiet så jag hoppas de får fullt upp att göra. Aktivteter för ungdomar från 14 till 20 är en enorm brist vara. I en tid då man som ung vill ut och träffa andra. Inte slåss med tv:kontrollen med mamma/pappa eller syskon. Tur att det finns dataspel nu förtiden. Annars kanske Tottenham kunde ha varit här, och man kan ju undra när ungdomarna fattar att bostad i Stockholm är bara för ett fåtal.

"Jag skulle önska att fler spred en mer rättvis bild av våra förorter, som närheten till natur, kultur och service."

Absolut, skärholmsområdet är som vårt. Nära stad och natur. Fast de har bättre bad i Skärholmens stadsdel men vi har större skog. Det ÄR fina områden. Nu har Kärrtorps rykte bättrats på ordentligt och Bagarmossen har satsat mycket på lokala aktiviteter. Det är med människorna som får uttrymme som skapar tryggheten. Det görs inte med poliser och säkerhetsdörrar .

"Lika viktigt är dock att förankra en anda hos invånarna av ansträngning och framtidstro."

Han är rar han Jan, han kunde börja med att prata med sina allianskamrater. Att bemöta oss med respekt. Som att uppföra sig anständigt och inte meddela oss att våra säljs för att det bestämts ideologiskt från ett par partier att det är viktigare att leka Nya Finans än att prata med medborgare. Och låta oss som valt allmännyttan som våra hem - och trygghet - få göra vårt val!

Prata MED oss inte till oss. Så ska ni se att det finns lösningar på det mesta.


Förorternas goda krafter behöver uppmuntran

Och så gläds vi med de som bor längs Nynäsvägen. Bullerplanket ser äntligen ut att bli av. Vi håller tummarna. Och tycker det är mycket bra bonus att det cykelvägar rustas upp i området.


No comments:

Post a Comment