Tuesday, April 27, 2010

Du missar väl inte Goda Grannar? (Svenska Bostäders tidning)

Jag hade lagt mitt nummer som kom för en liten tid sen i att läsa högen. å där lågen och riskerade att hamna allt längre ner. Då jag igår på gårdsvandringen blev påmind igen. "Du har väl läst i Goda Grannar?" Även om jag nästan glömt bort den, medan andra var osäkra på ifall de ens fått den. Så  här kommer en länk till webbversionen::

Goda Grannar nr 2 2010

Det var fullt av Kärrtorpsnyheter. Här är ett urval.

Nytt sopsystem under 2010
Under 2010 kommer många (alla?) få ett annat sopsystem. Sopkaoset vi fått följa i media under vintern ska byggas bort med nedgrävda behållare som tömmes maskinellt. Ska bli lite spännande och se hur Svenska Bostäder planerar ställa dem på våra gårdar.

Mingla med din bovärd
Det låter även det oerhört spännande, då enligt obekräftade rykten att det är omorganisation på vårt lokalkontor och att vår bovärd slutat (men täcks upp av andra än så länge) så fortsätt anmäl fel på numret som står i porten.

Kärrtorp: 29 maj kl 12–15 Kärrtorpsvägen 63–93

Det är bovärd och miljövärdar som står för engagemanget och vi kommer att få mer information i majbrevet som kommer i våra portar.


Adoptera en plantering i centrum
Boende tillsammans med företagarna får adoptera en plantering vid träden (som tidigare år). Torsdag 20 maj på Kärrtorpsplan mellan kl 12–17 pågår planteringsyran, sen gäller det att vattna och rensa ogräs resten av sommaren.

Hunden
Goda Grannar efterlyser mer information om hundstatyn i centrum. Vet du mer? Mejla lars.bergström@svenskabostader.se

Plantera mera!
I en artikel får vi balkongodlare råd och tips. Sen kommer de med erbjudandet att adoptera din rabatt. Det har för den delen flera av våra boende rean gjort gjort, och där nu flera via Äppelblommorna hittar inspiration och idéer från varandra. Brist på förslag finns inte. Sen har flera andra saker som gör våra gårdar trevligare och säkrare kommit upp med.

Och så våra stolta Kärrtorpsscouter
Ett reportage om våra scouter. Missa inte valborgsbrasan på Nytorps gärde. En kväll fylld med aktiviteter och långa köer till sockervadden. Arrangemanget pågår mellan 18.30–21.30 och brasan tänds 19.30. Ta varma kläder med dig, och lite pengar att handla lotter och något varmt att dricka för.

Kärrtorpsfestivalen
Boka datumet redan nu. Den 28 augusti är det åter dags för vår en festival – Kärrtorpsfestivalen. Bord går att boka för 200 kr och du hittar mer information på Kärrtorps centrums hemsida.

No comments:

Post a Comment