Wednesday, April 14, 2010

Fyra av tio svarta?

Svartmarknaden är stor i Stockholm och våra andra storstäder. Det är förfärligt, inte bara att människor tvingas betala rätt dyra pengar för dessa andrahandskontrakt utan med den osäkerhet och energi det tar när man inte veta att man sitter tryggt i sitt bo. Vid ombildningsprocesser har det ju framkommit en hel del olovliga svart-kontrakt. Där det finns de som har sin bostad någon helt annanstans försöker behålla sina kontrakt för att sen göra storkovan genom att snabbt sälja vid ombildning. Inte det som är tillrådligt vid ombildning. Men klandra att folk försöker när staden skänker bort pengar utan någon större kontroll? Beror mer på regelverket och risken för att bli upptäckt.

DN: Olagliga kontrakt i tusental och De erbjöds att hyra – om de betalade svart

Sen siffran, fyra av tio. Den är nog lite i högsta laget. Det handlar om fyra av tio granskade kontrakt. Antagligen i samband med ombildningar eller där det kommit in anmälningar eller kanske stickprov. OM det rör sig om de förra så är det inte konstigt att summan blir så hög som den redovisas.

Nåväl med bostadsbrist kommer svartuthyrning.

Hyresgästföreningen har projekt och kommer ha kampanj där vi boende ser över våra områden för att bygga nytt. Det finns plats. Om du har turen att flyga över vårt vackra Stockholm en solig dag så ser du att det är mycket mer grönt än hus. Nu är just grönheten unik och en stor tillgång. Men visst finns det plats att bygga!

Annars får det väl bli en ny Gröna vågen-tid, vilket kanske inte är så dumt heller.

1 comment:

  1. Med gröna tak och inslag av vegetationsteknik för vertikal vegetation, och en anpassad arkitektur så kan vi ha riktigt gröna områden trots förtätningar. Trist nog trots att det är väldigt tillämpbart och skulle göra gott för både hydrologi och göra kvarter mer estetiska så byggs få bostäder med gröna tak t.ex.

    ReplyDelete