Monday, April 26, 2010

Nätverket Understen och gårdsföreningen Äppelblomman är inte samma sak

En egen blogg är på gång för gårdsföreningen, men än så länge så kommer en del av informationen från gårdsföreningen Äppelblomman här. Önskemål om förtydligande har kommit fram bland grannar.

Intresserade att vara med, eller har idéer för om och hur en gårdsförening som ska göra våra gårdar trevligare samlar alla boende. Oavsett vad man tyckt tidigare om ombildning till bostadsrätt eller inte. Till vissa delar har vi haft ett gemensamt intresse att vi vill göra vårt område som vi tycker mycket om ännu bättre. Tidigare var vi oense om hur vi ville göra. Men nu är läget att Svenska Bostäder är vår hyresvärd och vi har en lokal hyresgästförening som är större än våra två gårdar, ett nätverk som fortfarande ligger på och tar upp en del fel som framkommit genom den ombildningsförsöket som var som t ex fönster och urusel trappstädning. Och en gårdsförening som tar sikte på vår utemiljö och där vi förhoppningsvis framåt hösten kan fira 60 år, med en mysig gård och lite personligare gård för alla.

Undertecknad ber om ursäkt ifall det blir otydligt. För jag är med i alla tre konstellationerna.

LH Arkö har Bomöte för alla boende nästa tisdag 4 maj. Där kommer det tas upp om utflykt till Kinda Kanal. Vad händer med lokalen och säkert en hel del övriga sakar. Som att Hyresgästföreningen ordnar utbildning som vänder sig till intresserade medlemmar och Trygghet och brand. Undertecknad var på besök på annan ort förra helgen och fick vara med om en grannlägenhet som brand. Så jag vill slå ett extra slag för den kursen. Dessutom kan vi lyfta lokalen? Saknas det något? En lekhörna, pingisbord, symaskin? Lokalen ska ju vara en resurs för oss boende. Så vad behöver vi?

Bästa grannhälsningar
Peggy

No comments:

Post a Comment