Tuesday, April 13, 2010

Vikten av att känna till sitt område

När/om man står inför en ombildning.

Nu när stambytena äntligen fått fortsätta, med ett avbrott på ett par år så kan det vara intressant och läsa vad skrevs det i den ekonomiska planen och besiktningen från tiden då vi stod inför hot/möjlighet för att ombilda vår bostadsområde till bostadsområde.

HSB Brf Understenen ekonomiska plan och teknisk besiktning

Stambytet som nu genomförts i port 69 står nämnt. Men ingenstans nämns att ettorna i 51:an inte var stambytta. Och där pågår stambyte nu. Hur är det med ettorna i resterande portar kan jag tyvärr inte svara på. Är de klara redan? Jag kan ju undra om det är kostnader som hade kommit som en överraskning för föreningen eller hade de boende där helt enkelt fått leva med att inte få stambytt?

Även om det bullrar och blir otroligt dammigt så hoppas jag att våra grannar blir nöjda med sitt stambytet när allt elände är klart.

Så en lärdom så här i efterhand kan vara. Oavsett om du är för eller emot ombildning. Ta reda på så mycket som möjligt. Och lite absolut inte på varken värdar eller besiktningsföretag (som gör en mycket ytlig besiktning). Håll koll, prata med dina grannar.

LH Arkö kan meddela att de fortfarande väntar på svar från Svenska Bostäder om tid för samrådsmöte angående våra fastigheter. Men de ligger på. För att det ska komma till stånd.

No comments:

Post a Comment