Wednesday, July 20, 2011

Sälj inte våra hem. Namninsamlingen igång.


Namninsamling på gång, via nätet. Skriv under här. Och sprid gärna vidare.

RÄDDA ALLMÄNNYTTAN! 

Svenska Bostäder vill sälja 1052 lägenheter i Bredäng och Kärrtorp till det privata fastighetsbolaget Primula Byggnads AB. Som delbetalning tar Svenska Bostäder över två fastigheter i Hammarby Sjöstad med 122 lägenheter. Med denna affär bryter politikerna sina löften om att allmännyttan inte ska säljas ut.

Svenska Bostäder försöker rättfärdiga bytesaffären genom att säga att man säljer ut allmännyttiga lägenheter där det är gott om dem och köper i områden där det finns få. Men att byta 1052 lägenheter mot 122 är svårt att se som något annat än sanslöst dålig matematik.

Över tusen hyresgäster i Bredäng och Kärrtorp går miste om sina platser i den interna byteskön och sitt lagstadgade boendeinflytande. Det ansvariga borgarrådet Joakim Larsson (m) försvarar utförsäljningen med att politiken har väljarnas mandat.

I Kärrtorp och Bredäng har ett nätverk av hyresgäster bildats. Vi vill stoppa utförsäljningen av våra hem och andra allmännyttiga lägenheter. Vi tror tvärtemot Joakim Larsson att det finns en majoritet för att behålla allmännyttan. Därför gör vi en namninsamling på bred front hos allmänheten.

Protestera mot utförsäljningarna i Bredäng och Kärrtorp! Protestera mot utförsäljningen av allmännyttan! Beslut tas i kommunfullmäktige 5 september - tiden är knapp! Sprid!

Tack!
1 comment:

  1. Varför tar inte hyresgästerna i Bredäng och Kärrtorp chansen nu genom att bilda bostadsrättsföreningar och köpa fastigheterna själva?

    Fastigheten Amaranten 3 ska säljas för cirka 77 miljoner kronor och den är på drygt 10 000 kvadrat. Det ger ett pris på cirka 7500 kronor per kvadratmeter. En trea på 65 kvadrat skulle då kosta 487 500 kronor. Räntekostnaden på detta blir cirka 1000 kronor per månad. Till det kommer driftskostnaden så klart.

    Poängen är att fastigheten säljs ganska billigt och en BRF har förtur. Använd den!

    ReplyDelete