Tuesday, May 4, 2010

Äppelblomman öppnar eget (lite i smyg)

Efter som gårdsföreningen ännu inte är formellt igång, men efter kvällens möte med Svenska Bostäder. Trädgårdsansvariga Patricia och vår miljövärd Fredrik så tar Äppelblomman steget från denna blogg när det gäller de mer specifika frågorna som rör själva gårdsföreningens och mål. Fast vissa frågor tillhör med denna blogg. Ska försöka komma ihåg att länka emellan.

Samma mailadress, undertstensbloggen [ snabel-a ] gmail.com

Hemsida: Gårdsföreningen Äppelblomman (är i sin linda och har en del barnsjukdomar för undertecknad är ännu inte helt överens med publiceringsverktyget).

Som du kan se nedan så finns det ju en lång lista, med önskemål, drömmar och behov som vi har sett som togs upp under kvällen. På alla punkter är vi inte eniga. Vi fick en hel del nyheter på träffen. En del goda, en del sorgliga.

Linbanan
Med stor sorg är det inom kort så kommer linbanan försvinna från pizzaparken. EU-regler om säkerhet på lekplatser sätter stopp. En å annan förälder som oroligt sett sina små slänga sig dödsföraktande ut på äventyr i linbanan kanske blir glad. Men undertecknad kan inte låta bli att känna att gårdens själ försvinner, men det öppnar ju upp för andra möjligheter med. Fast för det finns inga planer dock är konsult inne och tittar över andra gården.

Stenar
Stenarna runt gräsmattan som flera påtalat och önskat åter. De är med ett minne blott och resterande kan vi nog se försvinna så småningom. Detta för att underlätta för trädgårdsmaskiner. Vi får hålla vakt och ringa parkeringvakten som har vårt område. De är de enda som har befogenhet att agera. För parkering är inte tillåten på gården. Stenen som är borttagen för snöröjningen mellan 23:an och 25:an lät det dock inte helt omöjligt att få tillbaka. För den vägen hittar numera bilarna och bilar kan komma från tre olika håll på gården vid karusellen.

Aptussystemet för miljöstugan
Det kommer gå i en takt med åtta miljöstugor per år, vår är prioriterad.

Omorganisering på Svenska Bostäders kontor.
  • Fredrik är kvar som miljövärd
  • Vår nya bovärd heter Eddy tolvers och kommer från Bagarmossen. (information kommer i brevlådorna)
  • Ny förvaltare har vi med Martin Fröhagen har precis kommit till vårt område från affärsområde Västerort.
Välkomna säger vi till våra nya (och gamla) samarbetspartner. Just imorgon den 4 maj sker stora omflyttningen och då kommer det vara svårt att nå personalen.

Varde ljus
Det kommer att bli ljusare utanför PROs lokal, och vid miljöstugan.

Gårdsrenoveringar
Våra gårdar stod ju i tur att påbörja arbetet med gårdsrenovering. Men ett ombildningsförsök till bostadsrätter kom emellan. Och planen med 10 gårdsrenoveringar per förvaltningsområde per år, har sjunkit till två områden per år. Fast just nu är det tre på gång. Två gårdar runt oss och sen på Videgården.

Dessutom kommer Svenska Bostäder då se över fönsterrenovering och tilläggsisolering. Ett sådant projekt tar ca två år att genomföra. Och inga planer ligger färdiga. Vi är inte ens i närheten. Så till alla som inte kan vänta med fönstren, ring/skriv och felanmäl.

Sopsystemet
Kärrtorp följer efter resten av Svenska Bostäders områden och byter sopsystem. En orsakerna är främst vinterns sopkaos. Var, när och hur fanns det inget svar på än. Konsult är inne för att hjälpa till med alla variabler: inte för långt, sopbilar ska kunna åka runt, tekniska detaljer, var det är lämpligt etc.

Det mesta på mötet handlade dock om att arbeta i gårdförening, ansvar, möjligheter, begränsningar och hur gången går. Det kommer snart komma på Äppelblommans hemsida.

Och till de av der som var med, fyll gärna på med information och alla är välkomna att kommentera.

No comments:

Post a Comment