Thursday, May 20, 2010

Gårdagens möte med SISAB angående utbyggnad av förskolan Ankaret



Igår var det möte med SISAB i träfflokalen, de närmast boende var kallade. Förskolan ska renoveras och en nästan lika stor byggnad till ska byggas. Många av oss boende har ju hört att det var på gång, men som alltid så är det lite si och så med information. Men nu när de snart ska sätta igång så blev det – äntligen – ett möte. För såklart att en del närboende blir oroliga hur det ska bli när man spränger ett par meter från ens hem. En del har små barn, husdjur eller jobbar nätter och behöver sova på dagarna, eller är oroliga för djurlivet och ens egen insyn och upplevelse av ens boende förändras.

Sen kan man ju undra över trafiken på både Kärrtorpsvägen/Vikstensvägen både under byggtid och hämtande/lämnande föräldrar. Det finns redan nu en viss oro då många (många andra förskolor och Skarpnäcks skolas elever på väg till  Kärrtorps IP eller Söderbysjön) går över vår gård för att passera till Nackareservatet. När händer olyckan? Men vi ska inte måla f-n på väggen, Kärrtorps växer och många barn är det i vårt område med. Det kan man se på alla barnvagnar som ockuperar trappuppgångarna. Och barnen och barnfarmiljerna behöver dagis. För några år sen när jag själv hade barn i förskolan så var det nedläggning som stog på dagordningen och vi fick flytta våra barn ifrån Kärrtorp och mycket väl fungerande dagis togs bort (Ankaret var kvar men hade då inte så bra rykte, men nu lär det vara mycket bättre vilket är gläjdande).

Vi är trots allt glada över att Kärrtorp växer, att föra en tynande tillvaro med sämre service och annat är inga roliga ställen att bo på. Fast vi vill ju gärna vara informerade, och kanske har en hel del bra förslag på hur.


Genomförande beslut från Skarpnäcksstadsdelsförvaltning

Undertecknad var jag på möte för nya styrelseledamöter i Hyresgästföreningen i Gubbängen, men jag har fått en kort rapport från Gunnar som var med på mötet:

"SISAB informerade att förberedelserna börjar ca 12 Juni ( markberedande).  Sprängningar börjar ca 14 juli och pågår 4 veckor.  Därefter byggs tillbyggnaden under hösten (8 mån sammanlagt).  När det är klart flyttar barnen in i den nya delen och man renoverar insidan på den gamla i ytterligare ett antal månader.

Det var en del diskussion om att de som bor nära bör få ett sms innan sprängningarna (för husdjurens skull )  och att laddningarna borde vara små."

No comments:

Post a Comment