Monday, May 3, 2010

Gårdsvandringen del 2 måndagen den 26/4

En lärdom, man ska renskriva sina anteckningar direkt medans man har det färskt. Så om de som var med i snålblåsten minns annat, eller har något att tillföra. Skriv!

Några allmänna synpunkter och lekplatsen:
Stenen som flyttats vid ingången från Kärrtorpsvägen för att underlätta för snöröjningen bör komma på plats. De två vägar som går att ta sig in med bil från Kärrtorpsvägen borde räcka.

Staket vid lekplatsen har ett behov av genomgång, nu kryper spikarna upp ur träet och kan skada klättringsglada småliv.

Gården är skuggig och rätt mörk, ock en lampa vid gången bakom miljöstugan är ett önskemål. Det finns en skillnad mellan gårdarna och det är portarna vid pizzaparken har portnummer som är skyltar och en lampa brevid. Vid gården mot Vikstensvägen så är det nummerskyltar med lampor i, som inte ger särskilt bra sken.

Fler bärbuskar är önskvärt vid staket mot lekplatsen, så barn kan se, dofta och smaka.

Grillen skulle behöva en uppfräschning. Och det finns starka önskemål om ytterligare en grill, kanske placerad på gräsmattan på andra sidan den nya lilla granen. Mot 37:an.

Vid rododendronen   så kan man förtäta med amerikanska blåbär vid marken.

Vid sittplatsen med de fasta bänkarna så skulle bänkarna behöva en renovering, ett par sidebord att ta med sitt fika ut eller lägga ifrån sig tidning/bok.

Vid det japanska körsbärsträdet som står i mittbuntken så kan det planteras en liten cirkel i olika etapper så att det blir blommande längre, med lavender och/eller kryddor.




Nytt fräscht grus skulle behövas under de balkonger som vätter mot gården.

Vattenkranen vid huset finns vid port 43 på väggen.


Vi började vid port 19, och vandrade runt gården.
Där behövs det mest städas upp. Skräpigt och lite väl vildvuxet.

Mellan portarna 19–21, så har flera boende tagit sig an området och planterat nytt. Där finns Syren, krusbär och en vildros som är i behov av att klippas ned.

Önskemålen är att bättra på med gräs, kanske en Ölandstok, en Dvärgsyren eller Ormhassel.

21–23
Området är av behov av ny jord, fylla på med gräs och få sten på plats så att bilar inte kör på ställen de inte ska. Dvärgsyren och kanske en liten spalje?

23
Vid 23:an finns det redan idag mycket rätt marktäcknade palnterat.

23–25
Detta är ett mörkt hörn vid PRO lokalen. Det skulle vara trevligt om det kom upp någon ljuskälla här. Kanske en urna med blommor på den lilla trekant som blir när ingången från kärrtorpsvägen delar på sig för att följa lekparken.

25–27
Här finns en asfaltsfyrkant, i inte världens bästa skick. Rester av en mattpiskställning är det. Går det att göra i ordning med en sittplats? En liten berså med syren kanske?

27
En snygg rabbatt borde gå att få till, och en bättre lösning för cykelstället.

29
Här hade de boende tänkt till.
Astilbe, Funkia rosa, Nävor, Lila perenner.

31
Spirorna önskas bort till förmån för vinbärsrabatt och en korallkornell.

33

35–33
Vinbär och lökar

37
Idag är här vinbärsbuskar. Det rådde lite osäkerhet ifall de gav frukt, eller om vi som passerar förbi äter upp dem innan de kommer. Om möjligt kunde kanske de flyttas närmre lekplatsen där vi såg ett behov av fler buskar.

Istället önskas Lavendel, Kärleksört, Löjtnantshjärta, Kirgislök, pion

39
Här finns en fin rodedendorn men en rabbat skulle förgylla och dessutom behövs ny jord

41
en fin blomsterrabatt som blommar vårblommor (lite sent nu) sommar och  höst

No comments:

Post a Comment