Monday, February 21, 2011

Ärsmöte i lokala hyresgästföreningen Arkö

Under måndagskvällen var det årsmöte i lokala hyresgästföreningen. En liten men tapper skara samlades för att välja ny styrelse och tacka av avgående ledamöter. Bevilja ansvarsfrihet och gå igenom föreningens räkenskaper samt några övriga frågor.


Dagens gästordförande var Terje Gunnarsson, ordförande i Hyresgästföreningen Stockholm och ledamot i Sydostavdelningen som vi tillhör.

Smörgåstårta och fika fick vi med.

Styrelsen som den ser ut nu efter årsmötet:
Lars Larsson ordförande
Gunnar Thorell, ledamot
Veikko Roos, ledamot
Peggy Jönsson, ledamot
Gunilla Nordin, ledamot (ny)
Irene Sallander, ledamot (ny)
Anneli Buchane, ersättare

Nästa måndag den 28 februari är konstituerande möte då uppdrag fördelas.

Den 21 mars sker årets första samråd med Svenska Bostäder, där har vi fått vad vi upplever är glädjande besked från vår förvaltare. Då de gärna kommer på ett bomöte där alla boende är välkomna. Det är tvärt emot hur Svenska Bostäder tidigare har velat ha samråden. Men tydligen så har det förekommit en del dubbla budskap med vad svenska bostäder sagt på samrådsmötena och vad som kommit de boende till del. Vi har skickat samrådsprotokollen till Svenska Bostäder så vi upplever inte att det berör oss. Och mycket har blivit åtgärdat som vi tog upp förra året. Sen har vi en del frågetecken kvar, och släpper inte vissa frågor i första taget. Som t ex fönsterrenovering/underhåll och upplevelsen att det är väldigt kallt i en del lägenheter, samt nya sopsorteringssystemet.

Ett stort tack för allt engagemang och tid de ledamöter som avsagt sig att fortsätta i styrelsen. Tack Leif, Anita och Britt-Marie. Och vi hälsar våra nya krafter till styrelsen varmt välkomna. Många nya idéer står vi inför. Vi har ett 60 års jubileum att att ta tag i bl a.

Undertecknad har fått i uppdrag att se till att LH Arkö får en egen hemsida/blogg. Den är på gång. Ska bara fyllas med diverse nyttigheter och uppgifter.

Tack Terje för besöket, hjälp med mötesordförandeskapet, inspiration och hjälp med att reda ut några föreningstekniska frågetecken.

Jag vill passa på att påminn att alla medlemmar är välkomna till Hyresgästföreningen Sydost årsmöte

Lördagen den 19 mars, Klockan 10.00 – 14.30
Folkets Hus Rågsved, Rågsveds Torg 11
T bana linje 19 Station Rågsved
Lunch serveras 12.00, Dagordning enligt stadgarna

Vi ses!
/ Peggy

ps. Via Gunnar så kom det fram en önskan om att uppdatera bloggen om vad som är på gång i vårt område. Kommer självfallet uppdatera så fort jag vet något. Ställ gärna frågor, så det inte bara är mina funderingar. Vårt område är ju vårt! Vi ser olika saker och har olika behov.

No comments:

Post a Comment