Thursday, June 2, 2011

Det är skönt när nej är ett nej, iallafall till 2014

Efter lite osäkerhet, en stor portion oro en dubbla budskap. Så fick vi fram beskedet från Svenska Bostäder. Att de hade direktiv att följa från Stockholm Stadshus AB. Puh.

Beskedet är att Svenska Bostäder AB inte kommer ge nytt erbjudande till brf Understenen innan 2014. Konsulten, som delade ut intresseanmälningar, hade tydligen varit för het på gröten. Hade tappat kollen.





Det möte som  nätverket har kallat till den 7/6, blir av iallafall.

Vi kommer att använda det för att förutom att träffas, vi kommer ju få leva med detta över oss fortsättningsvis om inte de som styr i stadshuset tänker om eller om det blir annan majoritet som tänker annorlunda. Vi har iallafall en frist från Brf-hotet i 3 år!

Det finns mycket ATT diskutera iallafall. Hur får vi gång underhåll i vår fastighet, varsam och kostnadseffektiv, samt till glädje för oss som bor här. Bostadsrätter kräver ofta ett stort engagemang för sitt boende. Det gör hyresrätt med. Inte lika mycket men ett visst engagemang. Inget är tyvärr gratis.

Tror jag har skrivit det tidigare. Det finns en del kära grannar som för flera år sen gett upp att felanmäla. Allt från kyla, till vitvaror, fönster eller tapeter. Den dörren är inte stängd. Felanmälan är omgjord så den går centralt. Vi behöver inte jaga de stackars bovärdarna. Det verkar också som om Svenska Bostäder har i bakgrunden kvar det gamla systemet med tider för tapeter, golv, vitvaror etc. De har statistik. Sen finns det ett stilval att välja ifall man vill ha omgjort hemma. Vill man göra mer större ändringar i sin bostad, så är vår hyresvärd inte helt omöjlig OM man pratar med dem. Vi har sett flera olika lösningar. Dock finns ju det självklart begränsningar. Så felanmäl och service via webben eller på nya numret.

Lycka till! Och vi ses den 7:e. Varmt välkomna.

No comments:

Post a Comment