Tuesday, June 14, 2011

Fastighetsvärlden skriver om affären mellan Svenska Bostäder och Primula

Starkt kritik mot bostadsaffär om 1 miljard

Kan inte låta bli att fascineras över tidens ändrade sätt att tänka. Då när Kärrtorps byggdes så var det i bra att Svenska Bostäder hade ett helt område. Då hade de ett större ansvar och kunskap om hela området. Andra aktörer fanns med som t ex SKB.

Under åren har kvarter sålts ut till privata värdar (där det idag har blivit bostadsrätter), och flera kvarter har ombildats till bostadsrätter och andra är på gång. Ändå räcker inte det. Privata värdar SKA in. Storskalighetsfördelar som gäller i många andra branscher, gäller tydligen inte i fastighetsbranschen.

Om nu det behöver byggas nya bostäder i ett rasande tempo, varför bjuds inte privata företag in för att bygga nytt. Primula ska bygga i Bagarmossen. Här är det Svenska Bostäder som har byggt. Och Riksbyggen. Samt att Tornet är på väg att färdigställa 59 hyresrätter i Kuggören 1. En bolag som tror på hyresrätten!

Konstigt att de allmännyttiga bostadsbolagen i Stockholm inte verkar tro på sin egen verksamhet längre. Är det bara vi boende som gör det?

No comments:

Post a Comment