Wednesday, June 15, 2011

Möte ikväll i Träfflokalen för de boende

LH Arkö har bjudit in till informationsmöte ikväll för de boende i Understen 1 och Viksten 2.

Det har varit snabba puckar, men det är sommar och snart semestrar.

Enligt uppgift kommer både Svenska Bostäder och Primula Byggnads AB.

Kärrtorpsvägen 47, kl 18.30

Välkomna!

Det förhandsbesked vi fått från Stockholms stad är att "hembud" inte är möjligt.

10 comments:

  1. Jag antar att ni menar att det är Svenska Bostäder som gett förhandsbeskeded att hembud inte är möjligt? Stockholms Stad har nämligen upprepade gånger svarat att de inte kan svara på frågan om hembud är möjligt eller inte, och att vi därför bör inkomma med en anmälan till Inskrivningsmyndigheten så snart som möjligt.

    ReplyDelete
  2. Hej Sara, jag har bara andrahands uppgifter och har inte fört samtalen själv utan återger ett samtal jag har fått mig delgivit. Men det var i samband med en kontakt med Stockholms stad.

    På mötet ikväll svarade Svenska Bostäder med att hembud inte gäller. Då det inte legat någon registrerad intresseanmälan i "Fastighetsboken".

    Men jag råder dig och andra som är intresserade att söka information om vad som gäller för rättsliga regler för att hembud ska gälla. Det finns ett par musklick bort. Eller samtal med en kunnig jurist.

    Sen om det är oklart om affären är klar i och med att Svenska Bostäder och Primula tecknat ett avtal redan, som "bara" är formell process att kommunfullmäktige ska godkänna. Det har jag ingen aning om, vad jag TROR kan bero på hur avtalet är skrivet.

    ReplyDelete
  3. Vi är flera som ringt Stadshuset för att få klarhet i detta, och slutsatsen av dessa samtal är att de inte kan svara, eftersom de inte vet. Så det verkar vara mer komplext än ett "musklick". Det här är ju minst sagt en viktig fråga, och därför är det oerhört viktigt att de uppgifter ni går ut med på bloggen också verkligen stämmer. /Sara

    ReplyDelete
  4. Det beskedet vi fick uppfattade vi som tydligt och det var idag. Särskilt tillsammans med den informationen som gick att finna ett par klick bort.

    Men eftersom vi har fått ett besked, och du med flera fått ett annat. Så råder jag dig att återigen ta reda på vad som gäller, som jag även skrev ovan så kanske ni ska ta kontakt med en jurist. Det är upp till var och en att söka svar på sina frågor. Ni kanske hade en annan frågeställning än den vi fick besked på?

    Vänliga grannhälsningar

    ReplyDelete
  5. Skyll er själva!

    Ständigt detta vänstergnäll... Ingen som vill ta ansvar - alla är bara upptagna med att gnälla.

    Hade det ombildats hade detta aldrig hänt. Med kunskap botas kommunisten!

    ReplyDelete
  6. Vem säger att en bostadsrättsförening, eller vara hyresgäst hos en bostadsrättsförening är bättre en än seriös byggherre och fastighetsförvaltare?

    Det finns privata värdar som är oseriösa och de finns de som seriösa. Vad jag uppfattar så har Svenska Bostäder/Stockholm stadshus AB gjort en bra och seriös bedömning av kommande värd. Vilket inte gör vid en bostadsrättsombildning.

    Hyror sätts idag på samma villkor mellan en privat värd eller allmännyttig. De privata har inte som för någon procent högre. En ny komplicerad, men listig modell håller på att utarbetas med poängsystem med allt från yttermiljö, kakelugn och många faktorer med. Där läget är en av variablerna. Läs mer på www.hyror.se

    De allmännyttiga bolagens inriktning har man inflytande över vid kommunal och riksdagsval. Vilka områden som får ombildas till bostadsrätter, eller ska säljas till privata intressen är ett politiskt beslut. Det som sker idag är beroende på valresultat i hela Stockholm.

    ReplyDelete
  7. Sen kan man ju vända på resonemanget också, och istället fråga sig om en privat hyresvärd måste vara bättre än en bostadsrättsförening? Verkligheten är sällan svartvit på det sättet jag tycker att den framställs i den här bloggen. /Sara (som tydligen är den enda som vågar framträda med namn i kommentarsfältet)

    ReplyDelete
  8. En privat hyresvärd vill ha avkastning på sitt kapital - en bostadsrättsförening har inga vinstkrav.

    Ni får det första alternativet. Känner ni er nöjda med valet?

    ReplyDelete
  9. En stor del av fenomenet med ombildningar är fejk av äkta Brf. De har varit konsultdrivna och pressats fram av ekonomiskt vinstintresse.
    Det har varit lite för många korruptionsskandaler, för att inte tala om mindre trevligt uppförande i allmänhet (=ej trovärdigt beteende just i föreningssammanhang)
    Gunnar T.

    ReplyDelete
  10. Med kunskap botas kommunisten6/21/11, 2:11 PM

    Bitter?

    ReplyDelete