Friday, June 10, 2011

Full rulle i kvarteret! I denna ljuva sommartid...ICKE!

Varför? Hur? Vilka? Osäkerhet. Ilska. Hopp. Möjligheter. Matthet.

Igår så var det skolavslutning på Skarpnäcks skola. Vackert så ögonen tårades. För vissa av oss föräldrar så var det dubbelt. Förutom att glädjas kring våra ungdomar och kanske oroa sig var de ska bo i framtiden, så var vi flera som hade huvudet fullt av brevet från Svenska Bostäder.

Stora djungeltrumman ljuder, vi undersöker alla möjliga och omöjliga kontakter för att försöka få reda på vilka är Primula Byggnads, hur funkar det i deras tidigare fastigheter där de tagit över som i t ex Blackeberg. Både med underhåll, upprustning, boinflytande och dialog med hyregäster bl a genom hyresgästförening.

Är du intresserad att granska bolaget mer kan du göra det genom att kolla dem på Alla bolag Primula Byggnads AB . Efterforskningar pågår som sagt på alla omöjliga och möjliga vägar. Det finns både ris och ros.

Vet du mer? Har erfarenheter? Så kontakta gärna oss per mail.

En liten bild hur ägarstrukturen ser ut är denna bild från Alla bolag.
klicka på bilden så blir den större.

En glädje att i eländet att vi verkligen pratar med varandra. Nu handlar det inte om ombildning eller inte. Utan hur ställer vi oss mot hur situationen är idag. Hur vi vill att vår fastighet ska skötas. Oavsett vad som händer! Det är tid nu att agera. Tillsammans.

2 comments:

  1. Gå in på Primulas hemsida och titta under Lediga objekt. Det finns inte en enda ledig lägenhet i vare sig internkön eller externkön. Jag förmodar att detta är en indikation på hur det brukar se ut. Våra möjligheter att byta lägenhet genom att köa oss till den kommer att vara mer eller mindre strypta. Det verkar också vara svårt att byta upp sig storleksmässigt genom bytessajter eller annonser - speciellt om man vill bo kvar i Kärrtorp och det verkar ju de allra, allra flesta vilja. Jag ser inga som helst möjligheter att kunna flytta till större vare sig nu eller i framtiden om Primula tar över om jag vill fortsätta bo i hyresrätt. Hälsning, Sara Ström, Kärrtorpsvägen 21.

    ReplyDelete
  2. Jag har sett det.

    Å andra sidan så när jag tittade på internkön via Svenska Bostäder och läget är inte direkt ljust där heller. Men klart att urvalet minskar om det bara blir 207 lägenheter att välja på inom internkön.

    Bostadsläget i hela Stockholm är i det närmaste akut och det kommer att byggas. Ett problem är dock att hyrorna (och kravet för att få hyra dem) är höga.

    ReplyDelete