Sunday, February 7, 2010

Blommor och stenar

Ikväll var det söndagsträff i lokalen igen.Efter förra träffen så har vi legat lite lågt.

Kort rapport från förra mötet och kvällens:

Svenska Bostäder har som vi insett att storstädning behövs. De är på gång med ett anbudsförfarande och diskuterar metoder. Så att städningen och putsning att trappuppgångar med miljömässigt hållbart och inte förstör trappstenen så att våra "vita" trappor suger åt sig smuts.

Fönster - just nu finns det ett antal lösningar som diskuteras hos Svenska Bostäder. Byta fönster eller byta fönster och karm? Svenska Bostäder ska under året gå igenom beståndet i området. Just nu byts bl a fönster och karmar till aluminiumkarmar och energifönster (minskar utstrålning av värme betydligt i fastigheterna) i höghusen på Lågkärsvägen och det ska utvärderas. Vad som gäller för oss var något oklart. Men att behovet är mer än målning för en hel del av de boende i Understen är klarlagt. Jag säger bara: Felanmäl, felanmäl, felanmäl.

Även fast vintern verkligen slagit fäste i vårt område och vårt Kärrtorp liknar en vintersport ort mer än på många vintrar. Så klias det i trädgårdsfingrarna. Så nu startas det gårdsförening Äppelblomman.

Budget håller på specificeras och processas. Många  är drömmarna och förslagen. Inför nästa träff som planeras till om två veckor så önskar vi att alla som vill kommer med synpunkter idéer.

Vad vill du? Kom till nästa möte. Håll utkik här efter nästa tid och/eller efter anslag i din port.



No comments:

Post a Comment