Tuesday, February 23, 2010

Som kollektivtrafikant i Kärrtorp så behöver man vara lite härdad

Vi tillhör sällan de mest prioriterade.

Vi är ju en rätt kort linje. Så vi har inga extratåg. Om det strular i trafiken så är det inte Linje 17 som prioriteras. Och har det varit ett stort stopp så skriver media att "nu funkar gröna linjen igen", då gäller det att se det med mediaögon. De refererar oftast till linje 18 och 19.

DN: Lite ljus i tunneln för Stor-Stockholms pendlare
SvD: Fortsatta problem i tunnelbanan


Efter sista dagarnas minst sagt knepiga trafikläge, så annonserar SL en Prognos för trafiken på onsdagen. Linje 19 startade upp från Hagsätra försiktigt idag och imorgon så ska linje 18 i språbunden form. Vi får vänta - men har sällskap av linje 14 i väntandet. Och det känns ju alltid lite bra att vi inte är ensamma.

Det ser för övrigt lite lustigt ut att på en del ersättningsbussar så står det Linje 18, medans andra står det mer anonyma Ersätter gröna linjen. Vi har ju lite specialare med. Då det är två olika bilvägar till Bagarmossen vs. Skarpnäck. Så då kan man mötas av budskapet Ersätter linje 17, ej via Skarpnäck.

Nu är det inte så oerhört långt att gå till Skogskyrkogården. Och vi har kära 163:an som kör förbi både Blåsut (18) och Svedmyra (19) eller Älvsjö station. Dessutom finns buss 816 som går från hållplats Kärrtorpsvägen eller Dalen vid G:a Tyresövägen till Gullmarsplan. Eller varför inte buss 161 från hållplatsen Kärrtorpsvägen till Skogskyrkogården. Många är de som helt enkelt gått hela vägen till Gullmarsplan. En promenad på ca 30 minuter. Eller cyklat, vilket ser farligt då vägarna börjar bli gropiga och det kan inte vara så kul att ha en stor buss i baken på Söderarmsvägen eller Fyrskeppsvägen.

Det bra att ha koll på alternativa färdvägar. Och vi ska vara glada att vi har flera. Det är ofta sämre på röda linjen och de har inte riktigt promenadavstånd till stan. Men har säkert andra fördelar.

Efter att ha försökt ta mig hem i går i bitande kyla, så kom en liten buss som jag med flera kunde storma. Min sittplatsgranne frågade om bussen gick till Bagarmossen. Och jag svarade att jag inte visste, men i det läget så struntade jag i vart bussen gick. Bara att jag fick lite värme. Men visst gick den hem. Idag tog jag bussar tvärs över söderorterna. Busschaufförerna gör ett styvt jobb på spåriga, hala och mycket smala gator. Vi höll på att fastna när två bussar möttes och de till slut löste det med att köra upp på trottoarerna.

En blogg för oss kollektivttrafikanter på gröna linje EMTEÄRRHORA.

Höghus förlag har böckerna om linje 17, linje 18 och linje 19.

Önskar grannar och medtrafikanter tålamod och det är trevligt att det pratas i köerna. Hej, hej!

No comments:

Post a Comment