Friday, November 6, 2009

HSB följde sina rutiner

I ett svar på en insändare från Gunnar i tidningen Mitt i Söderort Hammarby - Skarpnäck den 13 oktober. Så skriver HSB i senaste numret, vecka 45:

2 comments:

  1. Jag skickade ett svar till tidningen Mitt i Söderort. Som sagt kom min insändare in alldeles för sent. Stämman hade redan varit - och vi hade fått ett ( rättvist ) nej.

    Har också skickat in ungefär följande till "Mitt i":

    Under de 3 år som föregick stämman hade BRF-styrelsen gott om tid att göra sig kända, dvs vinna förtroende för sin sak. Men de ordnade de fakto inga möten av den typen utan bara ett par stora möten med banker och konsulter där de själva visade upp sig mest som en blyg skolklass.

    Nu uttrycker de missnöje över att HSB-konsulten inte "fixade jobbet". Det vill säga att HSB hade normer som krävde att styrelsen själva skapade rörelse för bostadsrätt, förankrad i området.

    Vad BRF gjorde var ju att enbart gå bakom HSB:s logga - vilket kunde ge intryck att det bara gällde att byta ägargrupp från SVEBO till HSB.

    Det blev något opersonligt och anonymt med deras sätt att agera. Som jag ser det måste en bostadsrättsförening vara förankrad hos de boende, eftersom vid ett JA, en stor grupp måste vara villiga att dela på ansvar och jobb som följer.

    Om man inte orkar lära känna folk o ordna informationsmöten på egen hand, hur ska man då orka driva ett miljonföretag?

    Utan tvivel gör HSB rätt i att kräva att styrelsen ska "göra jobbet".

    Kanske är man också brända av resultaten i Fältöversten och Ringen där Sigevall var den drivande - med efterföljande rapporter som fusk och grovhet?

    Dessa två ombildningar torde ha skadat HSB:s renommé.

    ReplyDelete
  2. Tack Gunnar!

    Att du la in din text med, för oss som missade din insändare!
    /P

    ReplyDelete