Monday, November 2, 2009

På söndag, på söndag, på söndag

Söndagsträff igår igen.

Fönster, fönster, fönster
Ett brev börjar ta form till Svenska Bostäder för att vi vill göra vår röst hörd att vi anser det angeläget att få in fönsterrenonovering i nästa års budget, insamling av bilder hur det ser hos några av oss har skett (du kan fortfarande skicka in dina till denna blogg - understensbloggen@gmail.se). Värst utsatta verkar det vara mot solsida och de som bor högst upp. Ta gärna en titt på dina fönster!

Ett brev kommer gå ut till oss hyresgäster från oss. Där det kommer bli möjligt för dig att skriva under. Ju fler som visar att vi faktiskt har problem, desto angelägnare hoppas vi att det blir för Svenska Bostäder. Det är ju trots allt deras fastighet. Och om det är möjligt så är det kanske billigare att laga/måla fönstren än att byta dem?

Trappor
Ja, det tog lite tid för undertecknad att vara med på spåret för det som alla andra klagade på. Att det är så skitigt. Men efter att att tittat lite noggrannare. Så ser jag nu det jag inte såg. Våra trappor är ju egentligen ljusa. Inte så jämngråa som de ser ut att vara. Olika metoder diskuteras. Starka medel, såpa och skurborste, högtrycksspruta? Ja egentligen spelar det väl lite så stor roll. Viktigaste är ATT det blir gjort. Har storstädningar helt försvunnit. Vad har Svenska Bostäder för avtal med städfirman? Och hur sker kontrollen ut?

Sen finns ju stambytet i 69:an som behöver komma igång, men är troligtvis budgeterat för. Det var lite svårt att uttyda vad Hyresgästföreningen fått för besked på samrådsmötet om budget av Svenska Bostäder. För LH Arkös område är så mycket större än vårt i Understen. Lukten vid varmt väder i 23:an och 24:an. Gårds- och fasadrenoveringer.

Sen vill vi ju ha kul med, gårdsföreningar 60-års fest, planteringar.

Nästa söndagsmöte är den 6 december (lokalen är bokad ett par helger framöver). Och den 29:e oktober är det julbordsresa med LH Arkö. Låter oerhört trevligt och prisvärt. Så om du har möjlighet passa på.

Lite från Bomötet i förra veckan:
Det togs upp var i ligger egentligen energivinsten med de nya duschmunstyckena? De flesta av oss upplever att det tar flera gånger längre tid att duscha. Och fylla upp diskhon är ju samma mängd vatten som innan. Bara att det tar längre tid.

Bredbandskostnaden med ett hyrespåslag på 45:- i all framtid diskuterades det med. Hur kom detta sig? Många upplever sig oinformerade. Och undrar över nyttan när samhället blir mer och mer trådlöst. Och dessutom har vi fått en stor tingest i hallen. Så man känner att man vill ducka när man kliver in genom dörren för att man är rädd att få den i huvudet.

Fönster tog givetvis upp. Det är inte bara vi i Understen som upplever problem.

Sen söker Hyresgästföreningen villiga personer att ställa upp i styrelsen inför årsmötet i februari/mars. Är du intresserad eller vill nominera någon. Kontakta föreningen. Anslag sitter i de flesta portarna.

Snickeriet ska flyttas. Ännu lite osäkert hur och var. Information kommer.

En hyresgäst tog upp problemet och rädslan för att en olycka kan inträffa på vägen mellan Understensgården och övergången mot tennishall och hellasskogen. Många barn går den vägen och de som parkerar följer inte lagen. Kanske göra en gemensam aktion? Med dagis och skolor i området? Kanske något för oss i Understen att ta tag i framöver?

För bokning av lokal har det blivit en ambulerande mobiltelefon. Bra. Så flera kan ta hand om lokalbokning, samt kunna stänga av den på natten.

Styrelsen påminner med att träfflokalen är öppen varje tisdagkväll. Om du som hyresgäst vill låna dator, eller kopiera. Eller träffa hyresgästföreningen. Vävkväll är det för de som väver i rummet längst in med.

En glöggkväll kommer LH Arkö bjuda på småningom om. Vi ser fram emot det!

No comments:

Post a Comment