Thursday, November 19, 2009

Nej är ett nej!

Efter kontakt med Stefan Wiman på Svenska Bostäder så har vi idag fått beskedet att

tillbakadragandet av erbjudandet att köpa/ombilda hela Understen 1 står fast.

I dagsläget är det alltså inte möjligt att gå vidare med en ombildning till bostadsrätter i hela vårt kvarter. Oavsett val ombildningskonsult eller vad bostadsrättsföreningens styrelse upplever och önskar.

4 comments:

  1. Skönt att veta. Jättegrattis till er i Understen!

    Johan / Linjalen

    ReplyDelete
  2. Det är oerhört trist att vi inte själva får möjlighet att sköta våra bostäder och få det bättre. Vi skulle själva kunna underhålla och sköta dem mycket bättre än Svenska Bostäder.

    Vi är många som är synnerligen besviken på nätverkets agerande med osanningar och överdrifter! Var det överhuvudtaget lagligt förfarande att svartmåla våra egna möjligheter att förbättra och uppgradera våra uselt underhållna (Nej - det var redan INNAN ombildandet kom på tal)lägenheter!

    Vad med de stora orden om hur mycket bättre det skulle bli med den gemensamma internkön och hur det skulle ge oss större valmöjligheter!?? Ja om man vill flytta IFRÅN Kärrtorp ja, man tar ju bort ungdomskön och att vi skulle få fler hyresrätter att välja bland???
    Nejdå inte om man vill bo kvar i Kärrtorp för Stockholmhem och Familjebostäder har INGENTING i Kärrtorp, endast omkringliggande områden. Ökad konkurrens om färre lägenheter snarare!

    "Jag är inte bitter..."

    ReplyDelete
  3. Bästa Granne! Det är tråkigt att du känner så.

    Många har även varit nöjda med underhåll, eller iallafall inte missnöjda, och nöjda med Svenska Bostäder som värd. Om det blivit bättre med bostadsrättsförening, om det kan vi bara spekulera om. Det finns många skäl till varför det ett fortsatt ja till hyresrätt i Svenska Bostäders regi. Och efter det vart nej på köpstämman så finns det ingen orsak att fortsätta strida.

    Även om vi inte var överens om förvaltningsform av vårt kvarter så när det gäller just underhållsönskemål så har vi i nätverket och säkert en del som engagerat sig och önskat bostadsrättsföreningen som förvaltare en hel del gemensamt.

    Så nu försöker vi i nätverket arbeta för det vi upplever som varit och är brister i förvaltningen. Det är mycket positivt att vi nu pratar med varandra och försöka lyfta det som är upplevda problem – tillsammans.

    Angående att Stockholms bostadsbolag slog ihop sina bostadsköer och samtidigt tog beslut ger fler små bostäder till alla Stockholmare som står i ungdomskön. Är vad jag kan förstå ett politiskt beslut i Stockholm Stadhus AB. Det finns ett politiskt beslut att satsa mer på underhåll på fastigheter som är byggda under 40- och 50-talet. Budgeten för underhåll öka från 1,2 miljarder till 2 två miljarder nästa år i Svenska Bostäder. Så det är hög tid att agera och påtala de behov vi upplever!

    Varmt välkommen.

    ReplyDelete
  4. Vi i Västertorp och Hägerstens Boendeförening gratulerar till att ni fick en julklapp i förskott

    ReplyDelete